Sunday 18 August 2019

The quick brown fox jumped over the lazy dog the quick brown fox jumped

Ze laat haar telefoon zien met berichten en foto’s van haar ex en de kinderen. In die berichten wordt ze ook bedreigd. “Als ik naar Syrië ga, vermoordt hij me”, zegt Saleh. “Ik ga daar niet naartoe. Dat durf ik niet.”

De kinderen zijn een maand geleden als vermist opgegeven door Saleh, maar de politie besloot pas vandaag een officieel vermissingsbericht te verspreiden. Eerder wilde de eenheid dat niet doen vanwege de privacy van de kinderen.

Het contact met de politie verloopt volgens Saleh moeizaam. “Wel heeft de Nederlandse politie me gisteren laten weten dat ze contact hebben gehad met de vader.” Ook het contact met de politie in Syrië verloopt volgens Saleh stroef.

De politie bevestigt aan Omroep West dat er contact is met de vader. “Maar daar kunnen we verder niets over zeggen.” De woordvoerder kon niet zeggen of er al contact was geweest met de autoriteiten in Syrië. “Dat ligt nogal moeilijk.”

DutchNews.nl has been free for 12 years, but now we are asking our readers to help. Your donation will enable us to keep providing you with fair and accurate news and features about all things Dutch.
Donate via Ideal, credit card or Paypal.